Hallo ik ben Kees van Liemde en ben Reiki begeleider.

Ben getrouwd met Clasien en ben vader van twee dochters Tamara en Carola en trotse Opa van twee kleinkinderen Iris en  Denzel. Heb in 2002 mijn inwijding gehad voor Reiki 1ste graad en 2003 2de graad in 2008 heb ik mijn Master A gehaald en 2009 Master B.                            


Reiki, genezende energie die door je handen stroomt

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie, ook wel de 'kracht van de zon' genoemd. Het is de kracht van al het leven, de energie van de groei in de mensen, planten en dieren. Door onze geboorte beschikken we allen over deze energie. Maar er is ook een andere betekenis. Het is een vorm van zelfgenezing, die door het bundelen van Reiki-energie in de Usui-methode van natuurlijke genezing gebeurt.
Deze methode werd herontdekt door de Japanner Dr. Mikao Usui. Na een jarenlange speurtocht in oude geschriften, vond hij symbolen die ernaar verwezen dat Boeddha en Jezus Christus deze techniek gebruikt zouden hebben.
Hij ging met deze symbolen drie weken in afzondering en kreeg door meditatie inzicht en inwijding over hoe deze symbolen te gebruiken, waarmee door het opleggen van de handen bij iemand, heel spoedig en waarneembaar genezing optrad. Deze methode werd reeds meer dan 2500 jaar geleden toegepast en ging verloren tot Dr. Usui er rond 1900 opnieuw mee in contact kwam.